Vraagt u zich af of u te veel alcohol of drugs gebruikt? Te vaak gokt of te veel verlangt naar gamen, internetten, seks of eten? Lees hier over de signalen van diverse soorten verslavingen en doe een test om te zien of uw gebruik riskant is.
Met cognitieve gedragstherapie, behandeling volgens het Minnesotamodel én medische begeleiding hebben we voor iedereen een passend antwoord. Bekijk hier ons behandelaanbod. Jellinek helpt u, zet de eerste stap naar een gezond leven!
Wilt u alles weten over alcohol & drugs? Jellinek is dé expert op dit gebied en biedt naast basisgegevens over de werking van de diverse middelen ook informatie over verwante thema's zoals: middelen & seks of zwangerschap, middelen & medicatie en middelen & de politiek.
Een verslavingsprobleem heeft niet alleen gevolgen voor de persoon zelf, het beïnvloedt ook de levens van naastbetrokkenen. Jellinek vindt de betrokkenheid van partners, familieleden en vrienden bij de behandeling van cliënten belangrijk. Ook ú kunt bij Jellinek terecht voor gespreksadvies of een cursus.
Verwijzers spelen een belangrijke rol in het proces van hulpverlening. Vroegtijdige onderkenning verhoogt de kans op volledig herstel aanzienlijk. Hier leest u hoe u een patiënt kunt aanmelden en hoe Jellinek te werk gaat.
Jellinek is dé expert op het gebied van verslaving. Lees hier meer over onze missie, visie & historie. Ook vind je hier praktische zaken over de cliëntenraad, naastbetrokkenenraad en rechten en plichten.
Als u zich zorgen maakt om uzelf of uw naaste, dan wilt u graag contact met échte mensen. Mensen met kennis van zaken en een luisterend oor. Bij Jellinek geen lange telefoonmenu's of e-mails die verdwijnen. Dus zet de eerste stap en neem contact op!
XTC wordt in de Opiumwet beschouwd als een harddrug. Dit wil zeggen dat bezit, productie en handel strafbaar zijn. De politie zal bij het aantreffen van een hoeveelheid die bestemd is voor eigen gebruik in het algemeen niet optreden. Wel kan de politie de XTC in beslag nemen.
Het beleid is de laatste jaren strenger geworden. Er wordt strenger gecontroleerd en op veel plekken is er een zogenaamd ‘Zero Tolerance’ beleid. Dat betekent dat iemand niets bij zich mag dragen, ook niet de hoeveelheid voor eigen gebruik die door de politie normaliter wel getolereerd wordt.
De overheid inventariseert en monitort welke stoffen en middelen er op de markt zijn. Dat doet zij door het mogelijk te maken dat gebruikers hun drugs kunnen laten testen. Het DIMS (Drugs Informatie en Monitoring Systeem), onderdeel van het Trimbos Instituut, coördineert de testservices in het land. Meestal zijn die ondergebracht bij verslavingszorg instellingen. Gebruikers kunnen daar hun drugs laten testen. Bij het testen of het geven van de uitslag wordt ook informatie over het middel gegeven.
De overheid heeft ook een rol bij het afgeven van vergunningen voor feesten en festivals. Ook daar probeert de overheid de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Een vergunning wordt alleen gegeven als er goede eerste hulp is en een goede klimaatbeheersing.
Versie: maart 2018
Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00
Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur