array ( 'LC5InlinePosition' => '', '_gat_UA-18052822-1' => '1', 'nmstat' => '1487959734602', 'PHPSESSID' => '4jiijvoco1nnvj7pv7jjqfp7a3', '_ga' => 'GA1.2.1349815879.1487959709', )

Informatie over alcohol & drugs

Truffels & paddo’s, seks en zwangerschap

 

Truffels, paddo’s en seks

Truffels en paddo’s bevatten psilocybine en psilocine. Dit zijn stoffen die tripeffecten ofwel hallucinaties geven, waarbij werkelijkheid anders wordt beleefd. Soms komen gevoelens of gedachten naar boven die je niet van jezelf kent. Een trip van paddo’s wordt wel eens vergeleken met een LSD trip. Lees voor het effect van LSD op het seksuele gevoel LSD, seks en zwangerschap.

Truffels, paddo’s en bevruchting

Van truffels en paddo’s zijn voor zover bekend ook geen effecten bekend op de kwaliteit van de spermacellen en eicellen of het verloop van de bevruchting.

Truffels, paddo’s en ‘de pil’

Voor zover bekend is er geen wisselwerking tussen truffels, paddo’s en hormonale anticonceptie, zoals ‘de pil’.

Truffels, paddo’s en de genen

Voor zover bekend is er geen relatie tussen het gebruik van truffels of paddo’s en verandering van genen. Truffels en paddo’s zijn voor zover bekend niet kankerverwekkend.

Truffels, paddo’s en zwangerschap

Voor zover bekend hebben truffels en paddo’s geen effect op het kind tijdens de zwangerschap.

Niet gebruiken is veiliger

Vergeet echter niet dat het verstandiger is om helemaal geen verdovende of geestverruimende middelen te gebruiken tijdens een zwangerschap. Een zwangere vrouw heeft een kind in zich, dat zich het best ontwikkelt in een stabiele en rustige omgeving. Veel middelen verstoren die stabiliteit en daar heeft het kind ook last van. Onthoud daarom de regel: gebruik alleen middelen waarvan het zeker is dat het niet schadelijk is voor het kind. En gebruik de middelen waarvan dit niet zeker is gewoon niet.

Truffels, paddo’s en problemen tijdens de bevalling

Er zijn geen bewijzen dat het gebruik van truffels of paddo’s problemen tijdens de bevalling geven. Het gebruik van truffels of paddo’s is echter wel af te raden tijdens de bevalling. Het is voor een zwangere vrouw prettiger als ze bij de bevalling helder is.

Truffels, paddo’s en borstvoeding

Van truffels en paddo’s is niet bekend of het doorgegeven wordt via de moedermelk aan het kind. Om het risico zo klein mogelijk te houden wordt het gebruik hiervan afgeraden tijdens de periode van borstvoeding.

Truffels, paddo’s en ontwikkeling van het kind

Het is niet bekend of het gebruik van truffels of paddo’s tijdens de zwangerschap gevolgen heeft voor de verdere ontwikkeling van het kind. Dit is echter ook geen bewijs dat het tijdens de zwangerschap veilig kan worden gebruikt.

Truffels, paddo’s – en dan nog dit

Het gebruik van truffels of paddo’s gaat soms samen met andere factoren die van invloed zijn op de seksualiteit, zwangerschap en de ontwikkeling van het kind. Een aantal voorbeelden van dit soort factoren zijn het roken van tabak, het drinken van alcohol en het gebruik van andere soorten drugs. Bekijk voor de invloed van de verschillende middelen op seksualiteit, zwangerschap en de ontwikkeling van het kind de desbetreffende informatiepagina’s.

 

Versie: april 2014

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
Amsterdam
020 – 590 1515
ma t/m vr 15.00 tot 17.00 uur
Utrecht
088 – 1616 200
ma t/m vr 13.30 tot 16.30 uur

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur