Informatie over alcohol & drugs

Hoe gebruikt men speed?

Amfetamine wordt meestal geslikt of gesnoven maar het kan ook gespoten worden. Slikken kan als:

Methamfetaminepoeder en crystal meth kunnen ook gerookt worden.

Snuiven of slikken

Speed snuiven is erg schadelijk voor je neus. Daarom kun je speed beter slikken (in een bommetje) dan snuiven. Speedgebruikers hebben over het algemeen een voorkeur voor snuiven. De reden: via het neusslijmvlies wordt speed sneller opgenomen dan wanneer je het slikt (in een bommetje).

Als je speed slikt moet het namelijk eerst verwerkt worden via de darmen en duurt het dus iets langer voordat het in je bloed terechtkomt. Toch kun je beter speed slikken dan snuiven.

Speed werkt lang door en dus maakt het feitelijk weinig uit of je nu heel snel of iets minder snel effect voelt. Het uiteindelijke effect blijft hetzelfde, behalve dan dat je door te slikken je neus spaart. Snuiven is erg schadelijk voor je neus. Het neusslijmvlies kan gaan ontsteken, er kunnen chronische ontstekingen aan de luchtwegen ontstaan, je kunt er een gaatje in je neustussenschot aan overhouden, je kunt chronisch verkouden worden en last krijgen van bloedneuzen. Reuk, geur en smaak gaan achteruit.

Met andere woorden: snuiven werkt dan wel iets sneller dan slikken, maar de negatieve gevolgen zijn groter.

Bewaren

Volgens sommige deskundigen is het voor het behoud van amfetamine (speed) van belang dat er geen licht en/of vocht bij kan komen. Koeling is niet echt nodig.

Anderen menen dat het bewaren op een plek die koeler is dan de kamertemperatuur het verouderen (degraderen) wel degelijk tegengaat. Een koelkast is niet goed, dat is te vochtig. Het beste is dus om het op een donkere, niet vochtige, koele plek te bewaren.

 

Versie: oktober 2015

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 08.30 tot 17.00 uur

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat