Informatie over alcohol & drugs

Hoe gebruikt men speed?

Amfetamine wordt meestal geslikt of gesnoven maar het kan ook gespoten worden. Slikken kan als:

Snuiven of slikken

Speed snuiven is erg schadelijk voor de neus. Het neusslijmvlies kan gaan ontsteken, er kunnen chronische ontstekingen aan de luchtwegen ontstaan, er kan een gaatje in het neustussenschot aan overgehouden worden, men kan  chronisch verkouden worden en last krijgen van bloedneuzen. Reuk, geur en smaak gaan ook achteruit.

Daarom kan speed beter geslikt worden (in een bommetje) dan gesnoven worden. Maar speedgebruikers hebben over het algemeen een voorkeur voor snuiven. De reden: via het neusslijmvlies wordt speed sneller opgenomen dan wanneer het geslikt wordt (in een bommetje). Als speed geslikt wordt moet het eerst verwerkt worden via de darmen en duurt het dus iets langer voordat het in het bloed terechtkomt. Echter, speed werkt lang door en dus maakt het feitelijk weinig uit of iemand heel snel of iets minder snel effect voelt. Het uiteindelijke effect blijft hetzelfde.

Met andere woorden: snuiven werkt dan wel iets sneller dan slikken, maar de negatieve gevolgen zijn groter.

Bewaren

Volgens sommige deskundigen is het voor het behoud van amfetamine (speed) van belang dat er geen licht en/of vocht bij kan komen. Koeling is niet echt nodig.

Anderen menen dat het bewaren op een plek die koeler is dan de kamertemperatuur het verouderen (degraderen) wel degelijk tegengaat. Een koelkast is niet goed, dat is te vochtig. Het beste is dus om het op een donkere, niet vochtige, koele plek te bewaren.

Versie: maart 2018

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat