Informatie over alcohol & drugs

Hoe gebruikt men lachgas?

Als drug wordt lachgas gebruikt door het te inhaleren vanuit een ballon.

Lachgas wordt vaak verkocht in patronen en vervolgens via een slagroomspuit in een ballon gespoten. Sommigen ademen het gas vanuit de ballon en houden het dan lang vast. Anderen ademen vanuit de ballon, in en uit.

De ballon kan ook vanuit een gasfles (cilinder) gevuld worden. Een gebruiker mag nooit rechtstreeks vanuit de gasfles of slagroomspuit inademen. Het gas is namelijk ijskoud waardoor lippen, neus, stembanden en longen kunnen bevriezen.

Wanneer een gebruiker de lucht van de lachgasballon afwisselt gewone lucht (door dit via de neus in te ademen), verkleint dit de kans op omvallen. Daarnaast maakt dit het effect ook beter volgens ervaringen van gebruikers. Door gebruik van lachgas kan men erg duizelig worden dus is het verstandig om te gaan zitten/liggen bij gebruik.

Dosering

In een patroon zit altijd evenveel lachgas en de meeste gebruikers spuiten per keer 1 of 2 patronen in een ballon. De lachgas in de ballon is na 4 keer inademen zo goed als helemaal opgenomen. Daarna de ballon in blijven ademen heeft geen zin en zorgt alleen maar voor zuurstofgebrek.

 

Versie: 21-02-2017

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat