Informatie over alcohol & drugs

Wat zijn de effecten van GHB?

GHB begint na 5 tot 30 minuten te werken. De effecten houden ongeveer 3 uur aan. Het effect van GHB kan per persoon sterk verschillen en is sterk afhankelijk van de dosis.

Bij een kleine dosis voelt de gebruiker zich ontspannen en rustig. Sommige mensen raken er seksueel opgewonden van. Ook worden aanrakingen sterker gevoeld. De effecten lijken op een alcoholroes maar het kan ook stimulerend werken. Soms treden hallucinaties op. Ongewenste effecten zijn: vergeetachtigheid, misselijkheid, overgeven en stuiptrekkingen.

Bij hoge dosissen kan een gebruiker overvallen worden door slaap. Het probleem bij GHB is dat de hoeveelheid die prettige effecten oplevert, heel dicht ligt bij de hoeveelheden waarbij bewusteloosheid kan optreden. Iemand neemt snel te veel. Opvallend is dat veel gebruikers gemakkelijk denken over bewusteloos raken en out gaan.

Psychische effecten

Lichamelijke effecten

Overdosering

GHB is lastig te doseren. Het verschil tussen een dosis met aangename effecten en de dosis waarbij iemand overmand wordt slaap en bewusteloos raakt is maar heel klein. Mensen nemen al snel te veel GHB. De combinatie met alcohol versterken de effecten van GHB. Daardoor kunnen mensen al bij een kleine dosis GHB bewusteloos raken.

Een overdosis kan fataal aflopen. Door een te hoge dosis van GHB kan de ademhaling verstoord raken en zelfs stoppen. Wanneer je combineert met alcohol wordt de kans hierop groter.

De combinatie met alcohol kan er ook toe leiden dat mensen gaan overgeven. Mensen kunnen dan in hun eigen braaksel stikken.

Versie 29-5-2015

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 08.30 tot 17.00 uur

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat