Informatie over alcohol & drugs

Actualiteiten

6-12-2019: GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN MET KERST EN OUD & NIEUW!

AMSTERDAM:
Let op! In verband met de sluiting van het laboratorium tussen Kerst en Oud & Nieuw: als je voor de feestdagen zeker wilt zijn van een uitslag, zorg dan dat je vóór 15 december hebt getest. Kom je daarna testen, dan kunnen we nog steeds 50% van de pillen herkennen, én speed, ketamine en mdma-poeder/kristallen ‘FRITSEN’ (krijgt dan direct uitslag, wat er inzit en hoeveel). Voor alle overige drugs (denk aan coke en LSD) en niet herkende samples, volgt de uitslag dan op donderdag 9 januari.

Gewijzigde openingstijden met Kerst en Oud & Nieuw (AMSTERDAM):
– Maandag 23 dec IS DE GGD-DRUGSTESTSERVICE OPEN
– Dinsdag 24 dec DICHT
– Woensdag 25 dec (Kerst) DICHT
– Donderdag 26 dec (Kerst) DICHT, ook de uitslagenlijnen zijn gesloten! (Vrijdag 27 dec, 17.00-20.30 uur kun je bellen voor je JELLINEK-uitslag en zaterdag 28 dec, 13.00-17.00 uur kun je bellen voor je GGD-uitslag)
– Vrijdag 27 dec IS DE JELLINEK-DRUGSTESTSERVICE (AMSTERDAM) OPEN, OOK KUN JE VANDAAG (17.00-20.30 uur) BELLEN VOOR JE JELLINEK-UITSLAG: 088-161 7550.
– Zaterdag 28 dec IS DE GGD-DRUGSTESTSERVICE OPEN, OOK KUN JE VANDAAG (13.00-17.00 uur) BELLEN VOOR JE GGD-UITSLAG: 020-555 5450.

– Maandag 30 dec IS DE GGD-DRUGSTESTSERVICE OPEN
– Dinsdag 31 dec (oud & nieuw) DICHT
– Woensdag 1 jan (Nieuwjaardag) DICHT
– Donderdag 2 jan IS DE JELLINEK-DRUGSTESTSERVICE (AMSTERDAM) OPEN,
– Vrijdag 3 jan IS DE JELLINEK-DRUGSTESTSERVICE (AMSTERDAM) OPEN
– Zaterdag 4 jan IS DE GGD-DRUGSTESTSERVICE OPEN

AMERSFOORT, HILVERSUM en UTRECHT:
Let op! In verband met de sluiting van het laboratorium tussen Kerst en Oud & Nieuw: als je voor de feestdagen zeker wilt zijn van een uitslag, zorg dan dat je vóór 13 december hebt getest. Kom je daarna testen, dan kunnen we nog steeds 50% van de pillen herkennen. Voor alle overige drugs en niet herkende pillen, volgt de uitslag dan op donderdag 9 januari.

Gewijzigde openingstijden met Kerst en Oud & Nieuw (AMERSFOORT, HILVERSUM en UTRECHT):
– Dinsdag 24 dec IS DE UTRECHTSE-DRUGSTESTSERVICE OPEN
– Donderdag 26 dec (Kerst) ZIJN WE DICHT (Amersfoort, Hilversum en Utrecht), OOK DE UITSLAGENLIJN IS GESLOTEN (vrijdag 27 dec 17.00-20.30 uur kun je bellen voor je uitslag)
– Vrijdag 27 dec KUN JE TUSSEN 17.00-20.30 uur, BELLEN VOOR JE UITSLAG: 088-161 7550.

– Dinsdag 31 dec IS DE UTRECHTSE-DRUGSTESTSERVICE OPEN
– Donderdag 2 jan ZIJN WE ALLEMAAL OPEN (Amersfoort, Hilversum en Utrecht)

7-7-2019: Drukte…

Om op drukke avonden, goed te kunnen blijven testen, nemen we 2 maatregelen:
– Iedereen kan dan max 2 drugs-samples per persoon laten testen, waarvan er 1 p.p. kan worden doorgestuurd naar het laboratorium.
– Bij extreme drukte laten we half uur voor sluittingstijd geen nieuwe bezoekers meer toe.

Vriendelijke groet, Jellinek testteam.

30-05-2019: Er zijn bijproducten gevonden in mijn drugsample, wat betekent dit?

(Meth)Amfetamine bijproduct

Het gaat om stoffen die chemisch sterk verwant zijn aan amfetamine en methamfetamine, of bestandsdelen hiervan. Amfetamine en methamfetamine worden over het algemeen geproduceerd in illegale labs, waarbij de producenten geen chemische opleiding hebben gehad maar een recept volgen. Dit kan ertoe leiden dat de synthese niet 100% zuiver verloopt, waardoor bijproducten ontstaan. Ook zou het kunnen dat het gebruik van onzuivere grondstoffen een rol speelt. Deze bijproducten zijn onvoldoende uitgezuiverd bij het productieproces.

In ongeveer driekwart van de in het laboratorium geanalyseerde speedsamples zit (meth)amfetamine bijproducten. Vrijwel altijd is de hoeveelheid van dit soort bijproducten miniem en niet relevant, vandaar dat het lab er ook voor kiest om ze onder één noemer te rapporteren. Mochten er veel meer bijproducten dan normaal worden aangetroffen, dan zal het lab hier ons altijd op attenderen.

De bijproducten zullen waarschijnlijk geen significante werking hebben t.o.v. de drug zelf. De aanwezigheid van (meth)amfetamine bijproducten zal waarschijnlijk geen effect hebben op de ervaring met de desbetreffende drug. Ook is er geen aanleiding om aan te nemen dat deze stoffen meer risicovol zijn dan de drug zelf. Wil je geen risico nemen of ben je van plan de drug te gebruiken voor medische doeleinden? Gebruik het middel dan niet als er bijproducten inzitten.

 

MDMA-bijproduct

Het gaat om stoffen die chemisch sterk verwant zijn aan MDMA, of bestandsdelen hiervan. MDMA wordt over het algemeen geproduceerd in illegale labs, waarbij de producenten geen chemische opleiding hebben gehad maar een recept volgen. Dit kan ertoe leiden dat de synthese niet 100% zuiver verloopt, waardoor bijproducten ontstaan. Ook zou het kunnen dat het gebruik van onzuivere grondstoffen een rol speelt. Deze bijproducten zijn onvoldoende uitgezuiverd bij het productieproces.

In het merendeel van de in het laboratorium geanalyseerde MDMA- en XTC-samples zit MDMA-bijproducten. Vrijwel altijd is de hoeveelheid van dit soort bijproducten miniem en niet relevant, vandaar dat het lab er ook voor kiest om ze onder één noemer te rapporteren. Mochten er veel meer bijproducten dan normaal worden aangetroffen, dan zal het lab hier ons altijd op attenderen.

De bijproducten zullen waarschijnlijk geen significante werking hebben t.o.v. de drug zelf. De aanwezigheid van MDMA-bijproducten zal waarschijnlijk geen effect hebben op de ervaring met de desbetreffende drug. Ook is er geen aanleiding om aan te nemen dat deze stoffen meer risicovol zijn dan de drug zelf. Wil je geen risico nemen of ben je van plan de drug te gebruiken voor medische doeleinden? Gebruik het middel dan niet als er bijproducten inzitten.

 

Cocaïne bijproduct

Het gaat om stoffen die chemisch sterk verwant zijn aan cocaïne, of bestandsdelen daarvan. Voorbeelden van deze stoffen zijn: tropacocaïne, norcocaïne en cis-cinnamoylcocaïne. Deze aan cocaïne verwante stoffen bevinden zich ook in cocabladeren. De extractie om cocaïne uit de bladeren te isoleren, zal ook tropacocaïne, norcocaïne en cis-cinnamoylcocaïne opleveren. Cocaïne wordt over het algemeen geproduceerd in illegale labs, waarbij de producenten geen chemische opleiding hebben gehad maar een recept volgen. Dit kan ertoe leiden dat het extractieproces niet 100% zuiver verloopt, waardoor bijproducten in het product blijven zitten. Deze bijproducten zijn onvoldoende uitgezuiverd bij het productieproces.

In ongeveer driekwart van de in het laboratorium geanalyseerde cocaïnesamples zit cocaïne bijproducten. Vrijwel altijd is de hoeveelheid van dit soort bijproducten miniem en niet relevant, vandaar dat het lab er ook voor kiest om ze onder één noemer te rapporteren. Mochten er veel meer bijproducten dan normaal worden aangetroffen, dan zal het lab hier ons altijd op attenderen.

Onderzoek bij ratten suggereert dat norcocaïne cocaïne-achtige effecten heeft. Tropacocaïne daarentegen lijkt geen cocaïne-achtige effecten te hebben op het hart en bloedvaten bij ratten. De bijproducten zullen in een lage concentratie waarschijnlijk geen significante werking hebben t.o.v. de drug zelf. De aanwezigheid van cocaïne bijproducten zal niet tot nauwelijks effect hebben op de ervaring met de desbetreffende drug. Ook is er geen aanleiding om aan te nemen dat deze stoffen meer risicovol zijn dan de drug zelf. Wil je geen risico nemen of ben je van plan de drug te gebruiken voor medische doeleinden? Gebruik het middel dan niet als er bijproducten inzitten.

 

 

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat