array ( )

Informatie over alcohol & drugs

Soorten en prijzen crack

Cocaïnebase/basecoke of crack wordt meestal op straat aangeboden. Het middel is populair geworden bij de heroïnegebruikers omdat het in kleine/goedkope hoeveelheden werd verkocht. Crack/basecoke/gekookte coke kunnen bereid worden met maagzout of met ammonia.

Maagzout

Bij maagzout wordt de cocaïne met water verhit in een lepel. Er komt dan een olieachtig laagje bovendrijven. Door het laagje aan te raken met een mespuntje gaat het klonteren. Bij de bereiding ontstaat ook koolzuurgas. Bij het roken komt dat vrij. Dat maakt een krakend geluid. Vandaar de naam crack. Als bij de bereiding te weinig water gebruikt wordt, kunnen versnijdingsmiddelen en maagzout in het klontje zitten.

Ammonia

De crack kan ook met ammonia in een lepel verhit worden. Ook dan komt er een olieachtig laagje bovendrijven. Na aanraking met een mespuntje gaat het klonteren. Daarna verhit men het klontje nog een keer met water. In het klontje kan ammonia achterblijven. Ammonia is slecht voor de longen. Bereiding met maagzout is dus iets minder riskant.

Prijzen

Crack kost € 5 tot € 10 euro.

 

Versie: 16-09-2015

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
Amsterdam
020 – 590 1515
ma t/m vr 15.00 tot 17.00 uur
Utrecht
088 – 1616 200
ma t/m vr 13.30 tot 16.30 uur

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur