Informatie over alcohol & drugs

Kun je verslaafd raken aan basecoke?

Gebruik van basecocaïne is buitengewoon verslavend. Samen met heroïne en nicotine is het de meest verslavende drug die we kennen. De flash is zó prettig en zó kort en de crash is zó onaangenaam dat de gebruiker onmiddellijk opnieuw wil gebruiken en alsmaar wil doorgaan.

Geestelijke verslaving

Geestelijke verslaving van basecoke kan heel sterk zijn. Als de basecoke uitgewerkt is (na 5 minuten) voelt de gebruiker zich zo vervelend dat de kans groot is dat hij onmiddellijk weer gaat gebruiken. Hij gaat door totdat hij volledig uitgeput is.

Tolerantie

Bij gebruik van basecoke kan acute tolerantie optreden. De eerste dosis geeft een intens plezierig gevoel maar bij een tweede dosis worden bij eenzelfde hoeveelheid, de zalige effecten al minder. De gebruiker wil dezelfde effecten ervaren en moet dus meer gebruiken.

Ontwenningsverschijnselen crack

Ontwenningsverschijnselen bij stoppen zijn: ernstige depressie, pijn, trillen, vermoeidheid, uitputting, slapte en onrustige slaap. Deze verschijnselen kunnen lange tijd aanhouden. In die periode ontstaat een zeer sterk verlangen naar crack (craving).

 

 

Versie: 27-03-2017

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat