Informatie over alcohol & drugs

Wat zijn de effecten van basecoke?

Wat voor effect een middel heeft heeft met een aantal factoren te maken. De drug (het middel zelf, de dosering en de manier van inname), de set (factoren in de persoon die het neemt, zoals geslacht, gewicht, psychische gesteldheid, etc.) en de setting (factoren in de fysieke en sociale omgeving) bepalen samen de werking van een bepaald middel. Lees hier meer over bij: Wat zijn de effecten van drugs?

De effecten van basecocaïne zijn vergelijkbaar met die van snuifcocaïne. Ze zijn alleen veel heftiger, treden na 7 tot 10 seconden op en duren veel korter, slechts enkele minuten.

Psychische effecten

Na ongeveer enkele minuten worden gebruikers in toenemende mate overprikkeld, rusteloos en geïrriteerd. De neiging om dan weer opnieuw te gebruiken is groot.

Lichamelijke effecten

De flash, het oppeppende gevoel, wordt snel gevolgd door de crash. De gebruiker voelt zich dan zeer neerslachtig en wil onmiddellijk weer gebruiken.

Zo’n sessie van steeds weer gebruiken kan lang duren (soms dagen) tot een gebruiker van oververmoeidheid niet verder kan. Daarna kan hij dagenlang slapen afgewisseld met veel eten.

Verdoving

Behalve het vrolijk makende effect heeft basecoke ook een plaatselijk verdovend effect. Het blokkeert de signaaloverdracht van de zenuwen naar de hersenen. Vanwege deze verdovende werking krijgen gebruikers vaak een onduidelijke spraak.

 

Versie: november 2017

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat