Nieuws

Meer nieuws

Het is weer oktober: Stoptober is van start gegaan!

1 oktober 2019

Stoppen met roken is niet gemakkelijk. Je kunt natuurlijk de uitdaging zelf aangaan, maar samen stoppen is vaak leuker en effectiever. Zoals ieder jaar in oktober start ‘Stoptober’: hét moment om de sigaret de deur uit te doen! Met Stoptober stop je samen 28 dagen met roken. Volgens Stoptober zit het succes van de campagne in de positieve aanpak. Via de Stoptober app lees je wat stoppen betekent voor je gezondheid en ontvang je ook andere tips.

Vijf keer meer kans op succes!

Wist je dat wanneer je een maand stopt met roken je vijf keer meer de kans hebt om volledig te stoppen met roken? Dit komt doordat deze periode voldoende is om je fase van ontwenning door te komen en de momenten van trek goed te leren kennen.Wil je tijdens Stoptober wat extra ondersteuning? Dan kan je gebruik maken van de Jellinek Online Zelfhulp. Uiteraard is de hulp gratis en anoniem en kun je aan de slag op het moment dat jij dat wilt.

Wat doet de Jellinek Online Zelfhulp?

De Zelfhulp van Jellinek helpt jou bij het veranderen van jouw gebruik. Jellinek heeft een online Zelfhulp voor cannabis, gokken, cocaïne, alcohol en dus ook voor roken. Met een afbouwschema, oefeningen en leesopdrachten wordt je geholpen met stoppen met roken. De Zelfhulp is gebaseerd op bewezen effectieve gedragstherapeutische principes en motivationele en zelfcontrole technieken. De verschillende onderdelen zijn gericht op het creëren van bewustzijn, stellen van doelen, ondernemen van actie en voorkomen dat je terugvalt.
Nieuwsgierig geworden? Neem gerust een kijkje: Zelfhulp Tabak.


Terug naar nieuwsoverzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat