Nieuws

Meer nieuws

Ga jij de uitdaging aan?

1 maart 2017

Het is 1 maart en dat betekent de start van ‘IkPas 2017’! Je kunt je nog steeds aansluiten om 30 of 40 dagen geen alcohol drinken, en fris de lente in te gaan.

Wat is IkPas?

IkPas is een uitdaging voor jezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet. Veel mensen drinken onbewust meer dan ze denken. Door de IkPas-periode word je je bewuster wat voor keuzes je maakt, doorbreek je vastgeroeste patronen én is alcohol niet meer vanzelfsprekend. IkPas is dé Nederlandse actie voor tijdelijk geen alcohol drinken. Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie: denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australie. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan.

Waarom nu?

Maart is de start van de lente en traditioneel voor veel mensen het moment voor een grote voorjaarsschoonmaak. En niet alleen voor je huis, maar ook je lijf kan een extra opkikker voor de zomer gebruiken.

Wat levert het op?

Wist je dat je na 30 of 40 dagen geen alcohol drinken…:
• je beter slaapt
• je je fitter voelt
• je productiever bent
• je wat kilo’s kwijtraakt
• je een beter huid krijgt
• je ook op langere termijn bewuster omgaat met het drinken van drank
Daarnaast biedt IkPas als je meedoet allerlei heerlijk non-alcoholische recepten voor lekkere drankjes en kun je je ervaringen delen met andere deelnemers.

Waar ga je tegen aan lopen?

Veel deelnemers bij eerdere edities aan IkPas geven aan dat het toch nog best sociaal lastig is om drank te weigeren. Meedoen aan IkPas zorgt er voor dat je tips krijgt hoe je daarmee om kunt gaan: er doen inmiddels al meer dan 10.000 mensen mee! Tegelijkertijd biedt dit een kans om eens een discussie aan te gaan met vrienden hoe ze omgaan als je niet drinkt

Meld je aan!

Ga jij de uitdaging ook aan? Meld je dan hier aan voor IkPas: https://ikpas.nl/ !


Terug naar nieuwsoverzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat