Familie en omgeving

Ik zoek hulp voor mij of mijn kind

Telefonisch advies

Telefonisch advies nodig?

Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek omdat u zich zorgen maakt over het gebruik van uw kind? U kunt elke werkdag van 9.00-11.00 en 15.00-17.00 uur bellen met het Jellinek Expert Team voor gratis telefonisch advies. U wordt te woord gestaan door een team van medewerkers met expertise over behandeling bij de Jellinek en up-to-date informatie over middelen. U kunt hier terecht voor uitgebreid antwoord op korte vragen.

Heeft u veel verschillende of hele uitgebreide vragen, dan kunt u ook door het Jellinek Expert Team ingepland worden voor een persoonlijk adviesgesprek op één van onze locaties. Aan het adviesgesprek zijn geen kosten verbonden, ook niet voor de eigen risico van uw zorgverzekeraar.

Bereikbaarheid

Elke werkdag van 9.00-11.00u en 15.00-17.00u.

Telefoonnummer

088-505 1220

terug naar top

Chat

Anoniem chatten over alcohol en drugs
Heeft u vragen over alcohol of drugs en hoe u uw kind hierin moeten opvoeden dan kunt u anoniem chatten met een deskundige van de Chat Alcohol & drugs.

Jeugdnet

ADVIES NODIG?

Bel ons
T 088 505 1220
ma t/m vr van 9:00 – 11:00u  en van 15:00 – 17:00u
Jacob Obrechtstraat 92, Amsterdam

Mail ons
jeugdnet@jellinek.nl

Jouw contactpersonen zijn Shereen Shaban en Anita Oliemans.

Telefonisch
Jeugdnet geeft telefonisch advies over het omgaan met alcohol en drugs- of gamegedrag van uw zoon of dochter.

Adviesgesprek
Ouders met (opvoed)vragen over alcohol, drugs en gamen. Ouders kunnen 1 tot 3 adviesgesprekken krijgen bij Jellinek Jeugdnet.

Ouderbijeenkomst
Er bestaat de mogelijkheid tot het organiseren van een ouderbijeenkomst voor ouders. Hulpverleningsinstellingen kunnen deze ouderavonden aanvragen.
Tijdens een ouderbijeenkomst komen aspecten aan bod zoals:

Jellinek Jeugd

Zit je niet lekker in je vel, heb je problemen door alcohol, drugs, gokken of gamen thuis of op school? Dan is Jellinek Jeugd er voor jou. We helpen kinderen en jongeren tussen de 0 en 23 jaar met allerlei problemen.

Moti-4

Moti-4 is een gesprekkentraject op maat voor jongeren van 14 t/m 24 jaar die in de problemen dreigen te raken door middelengebruik, gokken of gamen. De stap naar de reguliere hulpverlening is voor deze jongeren vaak groot. Ze zijn niet gemotiveerd of hebben geen hulpvraag. Voor deze jongeren is er het laagdrempelige traject Moti-4.

Moti-4 bestaat uit maximaal vier individuele bijeenkomsten van 1 uur, waarin de jongere met een preventiewerker zijn gebruik kritisch zal onderzoeken. In de gesprekken wordt een inventarisatie van de problematiek en het middelengebruik gemaakt. Vervolgens zijn de gesprekken gericht op kennisoverdracht, bewustwording en het versterken van de weerbaarheid van de jongere door middel van motiverende gespreksvoering. Het traject wordt op maat uitgestippeld. De jongere bepaalt zelf hoe en waaraan hij/zij wil werken. Hij/zij wordt gesteund door de preventiewerker bij het opstellen van een plan van aanpak. Via een ‘follow up’ gedurende een aantal maanden wordt bekeken of de doelen uit het plan van aanpak behaald zijn. Ook kan er met het netwerk van de jongere gecheckt worden of de doelen behaald zijn.

Triple P (Utrecht en Amersfoort)

Voor ouders met beginnende opvoedingsproblemen of zorgen over de ontwikkeling van hun kinderen biedt Jellinek Preventie Utrecht en Amersfoort Triple P aan. Triple P staat voor Positive Parenting Program, oftewel Positief Pedagogisch Programma. Ouders krijgen bij Triple P, in een aantal sessies met één van onze preventiewerkers, opvoedingsstrategieën aangereikt waarmee ze de ontwikkeling van kinderen op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Ze leren gebruik te maken van de dagelijkse communicatie in het gezin om hun kinderen emotioneel te ondersteunen en hun sociale competentie en probleemoplossend vermogen te stimuleren.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Irene Alberti: Irene.Alberti@jellinek.nl.

Cursussen Arkin Jeugd & Gezin (Amsterdam)

De afdeling Preventie van Arkin Jeugd & Gezin biedt tal van cursussen voor familie, partners en bekenden van mensen die een psychisch of verslavingsprobleem hebben. De afdeling preventie van Arkin Jeugd & Gezin biedt deze cursussen voor jongeren t/m 23 jaar. PuntP en Arkin Jeugd & Gezin zijn een GGZ-partner van Jellinek en tevens onderdeel van Arkin.

Aanbod voor kinderen en jeugd

Wilt u weten wat de afdeling Preventie van Arkin Jeugd & Gezin voor kinderen van verslaafde ouders kan doen? Bekijk hier ons filmpje of klik hieronder op een van de cursussen.

Doe praatgroep voor kinderen

Cursus voor kinderen tussen 8 en 12 jaar met een psychisch zieke of verslaafde ouder

Time 4 You

Voor jongeren van 12-16 jaar die een psychisch zieke of verslaafde ouder hebben

Jongerengroep 16-23 jaar

De Jongerengroep is voor jongeren van 16 tot en met 23 jaar die een psychisch zieke of verslaafde ouder hebben

Voor meer cursussen kunt u kijken op cursussen Arkin Jeugd & Gezin.

KOPP/KVO (Utrecht en Amersfoort)

Kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP) en kinderen van verslaafde ouders (KVO) lopen een verhoogd risico om zelf ook psychische of verslavingsproblemen te ontwikkelen. Voor deze kinderen zijn er KOPP/KVO groepen ontwikkeld.

De KOPP- en KVO-groepen zijn bestemd voor kinderen en jongeren die nog geen (al te ernstige) problemen hebben door de situatie thuis. Er zijn groepen voor kinderen van 4-8 jaar, en de doe- en praatgroepen zijn er voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar en jongeren van 12-16 jaar. Kijk hier voor meer informatie.

terug naar top

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat