Cliënten vertellen hun succesverhaal

Tom

Interview met Tom (49)

Naam: Tom
Leeftijd: 49
Beroep: Tandtechnieker
Hobby’s: Lezen, koken, musea bezoeken
Verslaving: Alcohol, tabak

Hoe is je verslaving ontstaan?
Ik heb een onbezorgde jeugd gehad, achteraf ben ik misschien te beschermd opgevoed. Ik ben opgegroeid als de benjamin van het gezin, misschien dat daar ook een oorzaak ligt. Eind jaren 80 heb ik vijf jaar lang dag en nacht voor mijn vriendin gezorgd, destijds ben ik begonnen met drinken.

Hoe zag jouw dieptepunt eruit?
Een delirium in 2010 en een zelfvergiftiging in 2013…

Op welk moment vond je dat je hulp nodig had?
Eenzaamheid, disfunctioneren en relatieproblemen slopen erin. Pas in 2010 zocht ik hulp en maakte dat niet af (jammer!).

Nu in 2013 heb ik de stap opnieuw genomen, het kan zo niet langer. De sterke gedachte “driemaal is scheepsrecht’ gaf de doorslag mijn verslaving aan te pakken en de behandeling dit keer wel vol te houden. Een delirium in 2010, een zelfvergiftiging in 2013, einde oefening in …?

Wat of wie heeft je geholpen uit de put te komen?
Mijn twee behandelaren hebben mij geholpen uit de put te komen. Maar ook mijn broer Stan, neef Bart, Vera en ikzelf spelen een zeer belangrijke rol. Jellinek is bekend, ik koos voor begrip, ondersteuning en goede hulpverlening. De behandeling gaf mij zelfkennis en leerde me dat zelfevaluatie een illusie is.

Waar ben je trots op en wat zijn je dromen?
Ik ben trots op mezelf dat ik dit heb bereikt met behulp van alle Jellinek-medewerkers, en dat zijn er wat! Ik geniet met volle teugen van het leven zonder drank en lach veel.

Wil je ook van je verslaving af en net als Tom weer kunnen lachen zonder drank? Zet de eerste stap en meld je aan voor een intake!

Dit is het verhaal van een van onze cliënten, om privacyredenen maken we gebruik van een gefingeerde naam en foto.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat