Cliënten vertellen hun succesverhaal

Sara

Interview met Sara (23)

Naam: Sara
Leeftijd: 23
Hobby’s: Sporten, kickboxen
Verslaving: Cocaïne, cannabis en XTC

Hoe is je verslaving ontstaan?
Mijn ouders gingen op mijn 8e uit elkaar en ik ging bij mijn moeder wonen. Ik blowde voor het eerst toen ik 12 was, samen met mijn broer. Ik vond het een prettig gevoel en deed het al snel elke dag. Op mijn 14e jaar slikte ik mijn eerste XTC-pil. Ik probeerde allerlei soorten drugs. Ik vond school saai als ik niks te blowen had en jatte drank in de supermarkt.

Hoe zag jouw dieptepunt eruit?
Op mijn 18e was ik ernstig verslaafd aan cocaïne. Lichamelijk en emotioneel was ik kapot. Het leek of iedereen tegen mij was en ruzie met mij zocht, ik was paranoia. Ik werd ontslagen, maakte mijn opleiding niet af en kwam er achter dat ik zwanger was. Ik was dakloos, sliep bij vrienden en zelfs in mijn auto. Bij mijn ouders was ik niet meer welkom.

Op welk moment vond je dat je hulp nodig had?
Ik heb voor mijn opname eigenlijk nooit echt gedacht dat mijn drugsgebruik het probleem was. Ik gaf mijn vader en moeder de schuld van het feit dat ik dakloos was. De huisarts raadde mij aan naar een afkickkliniek te gaan. Ik vond alles prima, zolang ik maar een dak boven mijn hoofd had.

Wat of wie heeft je geholpen uit de put te komen?
In de kliniek (JellinekMinnesota) zag ik eindelijk in dat mijn verslaving wel degelijk de kern van al mijn problemen was. Ik begon open te staan voor de informatie die ik kreeg tijdens mijn behandeling over clean leven en in herstel zitten. Ik gebruikte omdat ik niet met mijn emoties om kon gaan. Nu voel ik mij emotioneel stabiel. De behandeling van Jellinek is de basis van mijn nieuwe leven geweest. Ik zocht een sponsor, ging naar meetings en werkte aan mijn stappen. Na mijn behandeling ben ik het Safe House in gegaan. De kick die ik dus altijd heb nagejaagd met gebruik, krijg ik nu door clean te blijven.

Waar ben je trots op en wat zijn je dromen?
Nu vertrouw ik weer op mezelf. Ik ben erg trots op de doelen die ik heb behaald, bijvoorbeeld het afronden van mijn opleiding. Ik heb een leuke baan als ervaringsdeskundige en hou van sporten en op vakantie gaan. Ik was bang dat het leven saai zou zijn als ik niet zou gebruiken. Het tegenover gestelde is waar!

Wil je ook van je verslaving af en net als Sara een kick krijgen van clean zijn? Zet de eerste stap en meld je aan voor een intake!

Dit is het verhaal van een van onze cliënten, om privacyredenen maken we gebruik van een gefingeerde naam en foto.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat