Cliënten vertellen hun succesverhaal

Roy

Interview met Roy (31)

Naam: Roy
Leeftijd: 31 jaar
Woonsituatie: Samenwonend
Verslaving: Oxazepam, alcohol, drugs

Hoe is je verslaving ontstaan?
Op mijn 16e experimenteerde ik met wiet. Op mijn 24e ben ik behoorlijk gaan drinken na een heftige burenruzie. Op mijn 28e begon ik met harddrugs omdat ik dacht dat ik op deze manier problemen kon verwerken.

Hoe zag jouw dieptepunt eruit?
Ik werd eenzaam en kreeg schulden. Ook raakte ik mijn huis kwijt omdat ik geen werk meer had. Contacten had ik nog wel, maar met de verkeerde mensen.

Op welk moment vond je dat je hulp nodig had?
In januari 2013 was ik te ver gegaan vond ik. Ik was alles kwijt en realiseerde me dat ik hulp nodig had. In mei nam ik de stap.

Wat of wie heeft je geholpen uit de put te komen?
De gesprekken met mijn behandelaar en de post traumatische stress behandeling (PTSS) hielpen mij uit de put. Ik ben gaan sporten en heb vrienden gemaakt bij Jellinek. Ik pakte met beide handen alle hulp aan die geboden werd. Als het maar helpt, dacht ik.

Waar ben je trots op en wat zijn je dromen?
Door mijn verslavingsgevoeligheid kan ik niks meer gebruiken, dat heeft de behandeling mij opgeleverd. Maar belangrijker nog: “ik ben mezelf, mijn eigen ik, zonder drank of drugs”.

Mijn vriendin en familie geven mij veel steun. Zij laten mij zien dat ik nog de oude sterke Roy ben. Ik ben ook erg trots op de sterke band met hen. Ik heb veel contact met mijn ouders en sinds 1 augustus hebben mijn vriendin en ik een eigen huis! Ik hoop mijn schulden af te lossen, gezond en gelukkig te blijven. Ik droom inmiddels zelfs van een eigen gezinnetje.

Wil je ook van je verslaving af en net als Roy weer dromen van de toekomst? Zet de eerste stap en meld je aan voor een intake!

Dit is het verhaal van een van onze cliënten, om privacyredenen maken we gebruik van een gefingeerde naam en foto.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat