Cliënten vertellen hun succesverhaal

Mounir

Interview met Mounir (37)

Naam: Mounir
Leeftijd: 37
Woonsituatie: Alleenstaand
Hobby’s: Theater, bioscoop
Verslaving: Cannabis, alcohol

Hoe is je verslaving ontstaan?
In mijn pubertijd ontstonden de eerste problemen. Ik ontdekte mijn eerste gevoelens voor jongens en deze stopte ik weg. Ik zette een masker op. Lange tijd gebruikte ik wat nog ‘sociaal geaccepteerd’ werd, maar ik ging altijd wel als laatste naar huis. Ik kon de basiszaken in het leven niet aan en alcohol en drugs waren een manier om even te vluchten. Mijn schulden en wanorde werden altijd door mijn ouders opgelost.

Hoe zag jouw dieptepunt eruit?
Nadat ik was ontslagen blowde ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. In de kroeg werd ik altijd dronken. Ik lag de hele dag op bed en mijn huis was erg vervuild. Uiteindelijk kwam ik op straat terecht en had al drie maanden geen inkomen meer. Ik manipuleerde vrienden om aan geld voor wiet te komen. Tot overal waar ik aanklopte de deur werd dichtgegooid.

Op welk moment vond je dat je hulp nodig had?
Al voordat ik mijn huis werd uitgezet, maar ik liep tegen muren en gesloten deuren op. Zelfs op het daklozenspreekuur van de gemeente Utrecht. Zij vroegen alleen waarom ik het zover had laten komen.

Wat of wie heeft je geholpen uit de put te komen?
Jellinek, maar ook vrienden, geloof en sporten. Bij eerdere therapieën had ik het idee dat mij een ‘kunstje’ werd geleerd, dat was nu anders, de 12 stappen behandeling bleek echt een oplossing! Je hoefde er niets voor te kunnen, je moest het gewoon doen. Dit omarmde ik en ik ging er ook voor. Vanaf de intake werd mij hoop gegeven, dat had ik al jaren niet meer. Ik waardeer de begaanheid en warmte vanuit het behandelteam.

Waar ben je trots op en wat zijn je dromen?
Ik kan met het leven omgaan zoals het zich aanbiedt en geniet van de zon of een tochtje op de pont. Mijn financiën zijn op orde en mijn huis is netjes. Ik draag bij aan de maatschappij door vrijwilligerswerk bij Jellinek te doen. Ik heb weer contact met mijn broers en ben een leuke oom voor mijn nichtjes. Na mijn opleiding hoop ik zelfstandig als coach te kunnen werken.

Wil je ook van je verslaving af en net als Mounir je leven op orde brengen? Zet de eerste stap en meld je aan voor een intake!

Dit is het verhaal van een van onze cliënten, om privacyredenen maken we gebruik van een gefingeerde naam en foto.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat