Cliënten vertellen hun succesverhaal

Marinus

Interview met Marinus (41)

Naam: Marinus
Leeftijd: 41
Woonsituatie: Alleenstaand
Verslaving: Alcohol, harddrugs

Hoe is je verslaving ontstaan?
Ik heb een moeilijke jeugd gehad, dit heeft zeker meegespeeld. Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik nog erg jong was. Mijn stiefvader en moeder gaven wilde feesten thuis, er werd dan erg veel gedronken en geblowd. Er werd thuis ook regelmatig flink ruzie gemaakt en er vielen regelmatig klappen. Het maakte mij razend, ik zou nooit gaan drinken! Het was echter wel het begin van mijn verslavingsgedrag. Mijn ex-vriendin – waar ik smoorverliefd op was – gebruikte ook harddrugs.

Hoe zag jouw dieptepunt eruit?
Elke ochtend was een dieptepunt. Ik ging dan eerst kijken of mijn vriendin nog leefde, want zij was er nog slechter aan toe dan ik.

Op welk moment vond je dat je hulp nodig had?
Na het overlijden van mijn moeder. Ik kon er niet voor haar zijn, ik voelde me zo machteloos! Na haar dood heb ik niet direct hulp gezocht, maar er was wel een zaadje geplant naar herstel. Pas toen ik zelf op sterven na dood was en ik me realiseerde dat mijn verslaving (of ziekte) ‘de vijand’ was. Ik was niet alleen mijn moeder, maar ook mezelf kwijtgeraakt.

Wat of wie heeft je geholpen uit de put te komen?
Spiritueel gezien: Mijn Hogere Macht. Volgens de artsen was er geen hoop meer voor me, ik was ‘uitbehandeld’. Mijn laatste strohalm was de twaalf stappen behandeling van JellinekMinnesota. Bij de lezingen leerde ik hoe ik met mijn machteloosheid om kon gaan. Ik bekeek mezelf met mijn eigen ogen, dat was een overwinning!

Waar ben je trots op en wat zijn je dromen?
Na 20 jaar gebruik ga ik weer naar school, wie had dat ooit gedacht? Ik drink koffie bij de buurvrouw, zij gelooft soms nog niet dat het echt gebeurt. Ook doe ik nu vrijwilligerswerk bij JellinekMinnesota en ben aangsloten bij de Community. Ik hoop mijn opleiding goed af te ronden en wil graag in de verslavingszorg werken want er is hierin nog zoveel werk te verrichten.

Wil je ook van je verslaving af en net als Marinus weer een opleiding doen? Zet de eerste stap en meld je aan voor een intake!

Dit is het verhaal van een van onze cliënten, om privacyredenen maken we gebruik van een gefingeerde naam en foto.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat