Cliënten vertellen hun succesverhaal

Lucas

Interview met Lucas (46)

Naam: Lucas
Leeftijd: 46
Beroep: Geluidstechnicus, ICT’er
Hobby’s: grafisch ontwerpen, masseren
Verslaving: Cannabis, alcohol

Hoe is je verslaving ontstaan?
Ik was opstandig in mijn jeugd. Op mijn 12e begon ik op feestjes stiekem alcohol te drinken. Op mijn 14e rookte ik mijn eerste jointje. Ik ben sociaal en nieuwsgierig aangelegd en ging drugs gebruiken om ‘er bij te horen’.

Hoe zag jouw dieptepunt eruit?
Door het vele drugsgebruik werd ik zwaar depressief. Ik had geen vertrouwen meer in mezelf en kwam in een isolement terecht. Hierbij kwam ik ook financieel in de problemen. Ik ging steeds meer hoesten en kreeg hierdoor last van mijn longen.

Op welk moment vond je dat je hulp nodig had?
Ik voelde helemaal niets meer, ook niet als ik had gebruikt. Wanneer ik niet gebruikte werd ik ziek. Toen dit steeds heftiger werd, realiseerde ik me dat ik een probleem had.

Wat of wie heeft je geholpen uit de put te komen?
Jellinek was de enige die me nog kon helpen, maar ook mijn moeder en mijn zoon steunden mij. Het vooruitzicht op een betere toekomst en gezondheid was een sterke en goede motivatie. Er was hoop. De verschillende technieken van de behandeling hielpen mij de behandeling vol te houden.

Waar ben je trots op en wat zijn je dromen?
Ik ben trots op mezelf, want ik heb de draad op kunnen pakken door discipline en doorzettingsvermogen. Ik eet en slaap beter en heb weer structuur in mijn leven. Ooit hoop ik een eigen bedrijf te starten. Omgaan met andere mensen en geld gaat me nu goed af. Ik droom van een leuke vakantie én ik zou heel graag weer verliefd worden.

Wil je ook van je verslaving af en net als Lucas weer structuur in je leven? Zet de eerste stap en meld je aan voor een intake!

Dit is het verhaal van een van onze cliënten, om privacyredenen maken we gebruik van een gefingeerde naam en foto.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat