Cliënten vertellen hun succesverhaal

Gerda

Interview met Gerda (39)

Naam: Gerda
Leeftijd: 39
Woonsituatie: Tijdelijk bij mijn ouders
Hobby’s: Zingen, sporten, creatief bezig zijn
Verslaving: Drugs, gokken

Hoe is je verslaving ontstaan?
Ik was 23 toen ik voor het eerst cocaïne gebruikte. Dat moest van mijn vriend, maar ik vond er niet veel aan. We hadden veel vrienden die gebruikten, zij kwamen vaak langs. Op een gegeven moment werd het leuker en spannender misschien. Langzaam sloop de verslaving erin. Het werd een vlucht.

Hoe zag jouw dieptepunt eruit?
Mijn ex onderdrukte mij en was erg jaloers. Daardoor had ik nauwelijks nog vrienden en was ik vaak alleen. Ik mocht steeds minder, en durfde ook minder door de vele ruzies en klappen.

Op welk moment vond je dat je hulp nodig had?
Ik vond al een aantal jaren dat ik hulp nodig had, maar ik mocht geen stappen ondernemen van mijn ex. Uiteindelijk ging mijn bedrijf failliet. Ik wilde niet meer liegen en besloot naar mijn zus te gaan. Een vriendin van haar kwam net langs met haar zoontje, zij heeft me in huis genomen. Ik vertelde haar alles. Bij haar thuis meldde ik me aan.

Wat of wie heeft je geholpen uit de put te komen?
De gedachte dat alles wat ik kwijt raakte door drugs en wat ik ervoor terug heb gekregen, houdt me sterk. En ook die ene uitglijder heeft mij verder geholpen.

Waar ben je trots op en wat zijn je dromen?
Ik Leef! Ik Lach! Ik verwerk en geef dingen uit het verleden een plek, al ben ik er nog niet. Ik ben clean. Ik kan naar mezelf in de spiegel kijken. Ik ben 12 kilo aangekomen en door het sporten heb ik nu een mooi, strak en gezond lichaam.

Na bijna 20 jaar heb ik mijn relatie verbroken en woon nu bij mijn ouders. Ik ben dankbaar voor kleine dingen. De relatie met mijn ouders en zus is goed. Ik ben trots op mijn nieuwe liefde en goede vriendschap met iemand uit de kliniek. Over een paar maanden heb ik misschien een eigen huis!

Wil je ook van je verslaving af en net als Gerda het leven weer omarmen? Zet de eerste stap en meld je aan voor een intake!

Dit is het verhaal van een van onze cliënten, om privacyredenen maken we gebruik van een gefingeerde naam en foto.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat