Nieuws

Meer nieuws

E-health week 2019: “Hulp krijgen maar wél anoniem..”

22 januari 2019

Jellinek doet mee aan e-healthweek 2019

E-Health is een verzamelnaam voor digitale toepassingen in de zorg. Oftewel: alle zorg via internet. Denk bijvoorbeeld aan: online tools zoals het online bijhouden van gebruik, het online maken van opdrachten, digitaal contact tussen cliënt en arts en online contact met lotgenoten. Ook Jellinek biedt meerdere e-health programma’s aan en is daarom partner in de E-Health week.

Denk je nu: e-health? Dat klinkt ingewikkeld en technisch? Juist integendeel: e-health biedt veel voordelen. Het kan mensen helpen bij het verbeteren van hun gezondheid. Je kunt het programma in je eigen tempo doen en de tijd nemen voor een opdracht waar je even over na wilt denken. En wil je later verder gaan? Geen probleem.

Ook onze Jellinek e-health gebruikers leveren een bijdrage aan deze e-health week door een blog te schrijven over hun ervaringen met e-health. Nieuwsgierig geworden naar het Jellinek e-health aanbod? Neem dan eens een kijkje op onze website. Op deze pagina vind je alle informatie nog eens op een rijtje.

  1. Al heel lang zocht ik een manier om hulp te krijgen en toch anoniem te kunnen blijven.
  2. De verhalen en adviezen van anderen helpen mij om mijn mening en gedachten ten aanzien van alcohol te veranderen.
  3. Je hebt een stel lotgenoten waar je volledig eerlijk tegen kan zijn en daardoor kan je ook eerlijker tegen jezelf zijn.
  4. Ik houd van een schouderklopje en zo voelde iedere ster die ik verdiende. 98 alweer!!

1. Al heel lang zocht ik een manier om hulp te krijgen en toch anoniem te kunnen blijven.

“Al heel lang zocht ik een manier om hulp te krijgen en toch anoniem te kunnen blijven. Een verwijsbrief halen bij de huisarts was voor mij geen optie. Ik wilde ook niet naar gespecialiseerde hulp bij een kliniek o.i.d. Het juist zelf willen doen en dat ook denken aan te kunnen  Mijn alcohol gebruik was zeker te veel (elke dag een fles wijn), maar ik functioneerde prima, dronk nooit overdag en ben gelukkig ook nooit in de problemen ben gekomen door de drank. Het hebben van een geheim ervoer ik als een grote last en elke ochtend een kater was ook niet fijn.”

Beoordeling (schaal 1-10)8

2. De verhalen en adviezen van anderen helpen mij om mijn mening en gedachten ten aanzien van alcohol te veranderen.

“Ik ben heel blij met het programma. De Zelfhulp helpt mij omdat ik regelmatig lees op het forum, ben zelf (nog) niet zo’n schrijver. De verhalen en adviezen van anderen helpen mij om mijn mening en gedachten ten aanzien van alcohol te veranderen. En hoewel ik zelf prima weet hoeveel dagen ik niet gedronken heb, helpt het mij om dit dagelijks te registreren en ben trots als ik het aantal dagen zie. Het forum en startscherm vind ik goed. Een zoekfunctie zou enorm helpen. Voorbeeld: Ik gebruik een week Campral nu en heb het idee dat ik wat bijwerkingen heb. Zou graag weten of dit al eerder op het forum behandeld is. Ik heb er veel aan en maak er zeker dagelijks gebruik van.” 

Beoordeling (schaal 1-10): 8,5 

3. Je hebt een stel lotgenoten waar je volledig eerlijk tegen kan zijn en daardoor kan je ook eerlijker tegen jezelf zijn.

“Ik schaamde voor mijn teveel drinken en niemand wist dat eigenlijk. De zelfhulp, en dan heb ik het eigenlijk alleen over het forum, heeft mij enorm geholpen. Je hebt een stel lotgenoten waar je volledig eerlijk tegen kan zijn en daardoor kan je ook eerlijker tegen jezelf zijn.”

Beoordeling (schaal 1-10): 8 

4. Ik houd van een schouderklopje en zo voelde iedere ster die ik verdiende. 98 alweer!!

“De zelfhulp heeft me enorm geholpen. Ik houd van een schouderklopje en zo voelde iedere ster die ik verdiende. 98 alweer!! De oefeningen vond ik fijn en niet belerend, ik deed ze trouw en vond het vaak balen als ik 5 dagen moest wachten om door te kunnen. Het dagboek is ook fijn, nog steeds om terug te lezen hoe moeilijk ik het had, dat vergeet je snel waardoor je snel kunt vergeten hoe een probleem de alcohol nu eigenlijk was.”

Beoordeling (schaal 1-10): 9


Terug naar nieuwsoverzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat