Coronavirus: pas op met illegale online aanbieders

Vanwege het coronavirus (COVID-19) hebben legale speelhallen en casino’s hun deuren moeten sluiten. Nederlanders zitten thuis en hebben meer tijd dan anders. Aanbieders van online kansspelen spelen hier momenteel handig op in. Ze maken extra veel reclame en gebruiken termen als “coronavrij gokken”. Wees hier alert op en laat je niet te makkelijk verleiden. Online gokken, zeker op illegale sites, heeft extra nadelen en risico’s.

Online gokken verboden en riskant

Wees je bewust dat online gokken volgens de wet in Nederland nog steeds illegaal is. Het aanbieden van online gokken en het maken van reclame hiervoor is verboden. Maar let op, ook het spelen van een illegaal kansspel is verboden. Online gokken heeft daarom nadelen:

  • Als speler heb je geen garanties en bescherming. Er is namelijk geen controle op de illegale sites van online gokaanbieders. Je weet dus nooit zeker of een spel eerlijk is, dat je gewonnen prijzen worden uitbetaald en dat je als speler goed wordt beschermd.
  • Illegale goksites grijpen niet in als je te veel of te vaak gokt. Op dit moment moet je als speler dus extra goed op jezelf letten.
  • Ook kun je een boete krijgen voor online gokken.

Ik zit thuis en verveel me

Online gokken van achter je eigen computer kan nu heel verleidelijk zijn. Zeker als het openbare leven verder stil ligt. We leven momenteel in een uitdagende tijd en kunnen geconfronteerd worden met allerlei gevoelens die we niet altijd willen voelen. Bijvoorbeeld spanning, verveling, angst en eenzaamheid. Als je gaat gokken om deze gevoelens te vermijden kun je in de problemen komen. Mensen die om dit soort redenen gokken, bijvoorbeeld om minder last te hebben van nare gevoelens of emoties zoals verveling of spanning, blijken vaker op een riskante manier te gokken. Pas goed op jezelf.

Als je toch besluit te gaan gokken

Gokken kan een leuk tijdverdrijf zijn. Maar het is niet zonder risico’s. Zeker online gokken kan extra risicovol zijn. Let als speler goed op jezelf. Denk vooraf goed na over jouw persoonlijke limieten. Als je grenzen stelt aan hoeveel tijd en geld je wilt besteden aan gokken, dan zorgt dit ervoor dat je je speelgedrag beter onder controle kunt houden. Zo kun je meer verantwoord spelen. Lees hier meer over hoe je jezelf kunt beschermen.

 Wat kan ik doen als het uit de hand loopt?

Kansspelautoriteit

De Kansspelautoriteit is op de hoogte van de toename in activiteit van illegale online aanbieders. Lees hier de maatregelen die de Kansspelautoriteit neemt.

 

Bron: gokkeninfo.nl