Corona-update geldend voor Jellinek Preventie

Het kabinet heeft vanaf 12 maart extra coronamaatregelen bekend gemaakt. Daar houden wij ons als Arkin aan. Het is niet langer verantwoord om de face-to-face preventieve ondersteuning te blijven geven zoals je die van ons gewend bent. Groepen mensen bij elkaar vormen momenteel een risico. Wij willen geen gezondheidsrisico’s nemen. Het veranderen of afzeggen van onze ondersteuning is een moeilijke beslissing voor ons. We hebben een zorgvuldige afweging gemaakt in de ondersteuning die we blijven bieden. Deze maatregelen gelden in ieder geval t/m 28 april, misschien langer.

Wat betekent dit voor jou?

Aanmelden voor cursussen en gespreksgroepen blijft mogelijk: hieronder vind je alle specifieke wijzigingen. Startdata zijn onder voorbehoud. Na aanmelding wordt telefonisch contact met jou opgenomen over de voortgang.

Persoonlijke adviesgesprekken blijven mogelijk

Met ingang van maandag 16 maart 2020 zijn alle face-to-face-adviesgesprekken omgezet naar telefonische of beeldbelgesprekken. Desbetreffende preventiewerker zal je bellen om dit met je te bespreken. Een adviesgesprek voor kinderen, jongeren, volwassenen, ouders en naasten kan worden aangevraagd via preventie@jellinek.nl.

Groepsactiviteiten worden anders ingevuld

Met ingang van maandag 16 maart 2020 zijn helaas ook alle groepsactiviteiten, zoals de voorlichtingen, en cursussen voor naastbetrokkenen, geannuleerd. Deelnemers van de huidige cursussen worden door de preventiewerker hierover telefonisch geïnformeerd. De preventiemedewerker overlegt met je of je op een andere manier begeleiding kunt krijgen, bijv. telefonisch, videogesprek of online.

Trainingen worden anders ingevuld

Met ingang van maandag 16 maart 2020 zijn helaas ook trainingen en deskundigheidsbevordering geannuleerd. Deelnemers van de huidige cursussen worden door de preventiewerker hierover telefonisch geïnformeerd. In overleg bekijken we of de training of deskundigheidsbevordering op een andere manier kan worden aangeboden, bijvoorbeeld online. Accreditatie op SKJ-register blijft ook in deze vorm mogelijk. We wachten nog op een reactie van de andere beroepsverenigingen.

Consultatie en (beleids)advies gaan door>

Voor casuïstiekbespreking, beleidsadvies of andere vragen rondom middelengebruik kun je terecht via preventie@jellinek.nl. Wij koppelen je aan een medewerker die je ondersteunt middels (beeld)bellen.

Online aanbod voor studenten en uitgaanders

Voorlichting op evenementen of in groepen is momenteel niet mogelijk. Dit betekent dat de activiteiten voor het uitgaanspubliek (Unity) en studenten (LOS) tijdelijk volledig via online kanalen gaan plaatsvinden en de doelgroepen ook in deze tijd bereikt kunnen worden. Kijk hiervoor op Unity.nl of Jellinek.nl/studenten. Op deze pagina’s zijn ook Q&A’s te vinden voor deze specifieke doelgroepen. Alle activiteiten komen tot stand in samenwerking met de doelgroep.

Ouderavond nu online

Grote bijeenkomsten gaan niet door. Om ouders in hun eigen tijd van voorlichting te voorzien is er een Online Ouderavond gebouwd.

De testservice is op het moment gesloten

De testservices van de Jellinek zijn in alle regio’s gesloten (Amsterdam, Hilversum, Utrecht en Amersfoort). We zijn wel telefonisch bereikbaar. De uitslagenlijn is op donderdagen tussen 17.00 en 20.30 ook gewoon open. Meer info.

Ben je op zoek naar informatie of hulp voor jezelf?

We kunnen ons voorstellen dat de huidige coronamaatregelen invloed kunnen hebben op je dagelijks leven als ook dat van je naaste met psychische- en/ of verslavingsproblemen en tot veranderingen kunnen leiden op het gebied van werk, gezondheid, sociale contacten en activiteiten. De huidige situatie kan maken dat je je ongerust of zorgen maakt.

Ben je opzoek naar informatie voor jezelf of een ander?

Deze website bevat veel informatie. Zo kun je veel informatie vinden over verschillende middelen en de verschillende soorten behandeling. Er staat daarnaast ook nuttige informatie op voor naasten van iemand met een verslaving. Kun je iets niet vinden? Neem dan contact met ons op.

Heb je vragen of behoefte aan een gesprek?

We bieden meerdere mogelijkheden om met ons in contact te komen. We zijn bereikbaar voor alle typen vragen over gebruik of verslaving.

  • Bel de Jellinek Advieslijn088 – 505 1220, elke werkdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00. Je laat je naam en vraag achter. Tussen 13:00 en 17:00 word je teruggebeld.
  • Stuur ons een bericht via Vraag & Antwoord (Binnen 2 dage antwoord, tenzij de vraag extra veel uitzoekwerk vergt.)
  • Chat op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 met een medewerker van een verslavingszorginstelling (niet alleen van Jellinek)

Wil je online hulp bij het stoppen of minderen met gebruik?

Meld je aan op Jellinekzelfhulp.nl voor online zelfhulp zonder begeleiding.

Wij bieden de Online Zelfhulp voor Alcohol, Tabak, Cannabis, Cocaïne en Gokken. Voor iedereen die via internet anoniem, gratis en zelfstandig wil stoppen of minderen met alcohol, cannabis, cocaïne, gokken en tabak.

Maak je je zorgen om iemand in je omgeving?

Kijk voor informatie en online ondersteuning op:

Maak je je zorgen over je naaste of zijn/ haar behandeling?

Leg deze vragen voor aan de behandelaar van je naaste, de naastbetrokkenenconsulent of de familievertrouwenspersoon:

Olga Khaiboulov -Gorbatsjewa, Familie Vertrouwenspersoon Arkin en Sinai Centrum: Tel. 0611053178 (ma, di, do, vr: 9 – 17)

Is er sprake van crisis?

Bij acuut gevaar voor jezelf of een ander: bel 112 (politie/ambulance). Politie en ambulance kunnen indien nodig de crisisdienst inschakelen. Voor meer tips: