Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Blended E-learning Vroegsignalering van riskant middelengebruik

do 15 dec 2022, 14:00 - 16:00

In Gooi en Vechtstreek is (overmatig) alcoholgebruik onder alle leeftijdsgroepen hoger dan het landelijk gemiddelde. In deze geaccrediteerde training verdiep je je in de actuele ontwikkelingen rondom dit thema en leer hoe je genotmiddelengebruik kunt signaleren, bespreekbaar kunt maken en wanneer welke hulp geboden kan worden. Deze training gaat over (riskant) middelengebruik bij jongeren, volwassenen en ouderen.

Programma
De cursus bestaat uit een e-learning en een online training. Alleen na het volgen van de e-learning kunt u deelnemen aan de training.

  • De e-learning duurt 2 uur en volgen deelnemers op hun eigen tijd voorafgaand aan de online training. Tijdens de e-learning leert u hoe u kunt handelen als u te maken krijgt met middelengebruik en krijgt u achtergrondinformatie.
  • De online training wordt gegeven op 15 december van 14.00-16.00 uur. Tijdens deze training komen de volgende thema’s aan bod:
   • Trends in middelengebruik
   • Herkennen van signalen
   • Verwijsmogelijkheden en ondersteuning
   • Oefenen: bespreekbaar maken van riskant middelengebruik

Voor wie
De cursus is bedoeld voor medewerkers van gemeenten die regelmatig in contact komen met kwetsbare groepen of met jongeren die middelengebruiken. Bijvoorbeeld (loket) medewerkers sociaal domein, schuldhulpverlening, openbare orde en veiligheid en medewerkers van wijkteams. Ook welzijnsmedewerkers, jongerenwerkers, politiemedewerkers, huisartsen, POH GGZ en POH-S kunnen deelnemen aan de cursus.

Accreditatie
SKJ, Registerplein, ABAN, LV POH GGZ, NAPA, NVBMH: 3 punten

 

Aanmelden

Gegevens

Datum:
do 15 dec 2022
Tijd:
14:00 - 16:00

Locatie

Online via Zoom

Organisator

Dagmar Lips

Overige informatie

Voor wie:
Zorgprofessionals in Gooi en Vechtstreek