Behandelingen

Detox JellinekMinnesota

Voor u begint met de groepsbehandeling, is het belangrijk dat uw lichaam vrij is van verslavende middelen. Daarom start uw behandeling op de detox. Deze afdeling bevindt zich in de kliniek van JellinekMinnesota. Dit proces van ontwennen wordt in de volksmond ook wel afkicken genoemd.

Detox in het kort

Op de detox ontgift u uw lichaam. U bouwt uw middelengebruik af tot nul. Dit duurt een week. Tijdens het ontgiften kunt u ontwenningsverschijnselen krijgen zoals trillen, zweten, hoofdpijn en vermoeidheid. Een deskundig medisch team van verslavingsartsen en verpleegkundigen staat 24 uur per dag voor u klaar om u hierbij te ondersteunen. Indien nodig kan de arts medicijnen voorschrijven om de ontwenningsverschijnselen te verminderen.
De detox is geen volledige behandeling. Na het ontgiften start u met de groepsbehandeling. Indien u nog medische klachten heeft of krijgt tijdens de behandeling, blijft u onder behandeling van de verslavingsarts.

Voor wie is de detox nodig?

Ontgiften is in principe alleen nodig voor mensen die opgenomen worden bij JellinekMinnesota. Voor cliënten die de dagbehandeling volgen is ontgiften meestal niet noodzakelijk. Mensen die opgenomen worden voor gokverslaving verblijven ook op de detox. Hoewel zij niet hoeven te ontgiften, wordt deze tijd gebruikt om bij te komen en te wennen aan de nieuwe omgeving.

Stoppen doe je zelf, maar niet alleen!

Heeft u nog vragen, bel dan 088-505 12 20. Wij helpen u graag. Bij JellinekMinnesota krijgt u hoop op een ander leven. Een leven zonder verslavende middelen of gokken. Zet vandaag nog de eerste stap en meld u aan. Wij gunnen u een mooi leven. Gun ‘t uzelf ook.

 

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat