Behandelingen

Dagbehandeling JellinekMinnesota

De dagbehandeling is een intensieve en effectieve behandeling voor verslaving. Het voordeel van dit behandelprogramma is dat u alles wat u leert direct thuis kunt toepassen. U doorloopt tijdens de behandeling de eerste paar stappen van de twaalf stappen. Dit geeft u een goede basis voor uw leven in herstel. De overige stappen doorloopt u in de zelfhulpgroepen onder begeleiding van een sponsor.

Dagbehandeling in het kort

groepsbehandeling bij JellinekMinnesotaDe dagbehandeling duurt 10 weken. U volgt van maandag tot en met vrijdag, van 10:00 tot 16:00 uur, het programma is inclusief een lunch. U blijft thuis wonen of u kunt in sommige gevallen verblijven in een middelenvrij safehouse bij Stichting Safehouses. Dit is enkel mogelijk als u woonachtig bent in Amsterdam.

U volgt de behandeling in een groep van maximaal vijftien mannen en vrouwen. Ontgiften op de detox is meestal niet nodig.

Na de behandeling

Verslaving is een ernstige chronische ziekte, waarvan u niet zomaar na twee of drie maanden behandeling ‘geneest’. De Minnesotabehandeling bij JellinekMinnesota geeft u wel een goede basis voor een leven in herstel. Maar de echte verandering in uzelf gebeurt in de zelfhulp na de behandeling. Regelmatig meetings bezoeken van zelfhulpgroepen zoals de AA of NA bepaalt het succes van uw behandeling. Er zijn honderden zelfhulpgroepen verspreid door heel Nederland. Deelname is gratis en anoniem. Bovendien kunt u zich aansluiten bij de Community JellinekMinnesota. Deze community is opgericht door oud-cliĂ«nten van JellinekMinnesota met als doel elkaar te steunen in de lastige tijd na de behandeling. Zij organiseren maandelijkse bijeenkomsten en ontspannende groepsuitjes. Meer informatie: www.samenherstellen.nl.

Voor wie is de dagbehandeling bedoeld?

De dagbehandeling is geschikt voor mensen met een verslaving die niet elke dag gokken, drugs gebruiken of drinken, maar bijvoorbeeld een paar dagen per week. Daarnaast voor mensen die grote hoeveelheden in korte tijd gebruiken. Ook kunnen mensen hier terecht die al eerder een opname hebben gehad, maar toch nog behandeling nodig hebben.

Stoppen doe je zelf, maar niet alleen!

Heeft u nog vragen, bel dan 020-590 58 88. Wij helpen u graag. Bij JellinekMinnesota krijgt u hoop op een ander leven. Een leven zonder verslavende middelen of gokken. Zet vandaag nog de eerste stap en meld u aan. Wij gunnen u een mooi leven. Gun ‘t uzelf ook.

 

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat