Behandelingen

Dialectische gedragstherapie

Wat is DGT

DGT (Dialectische GedragsTherapie) is ontwikkeld door Marscha Linehan en is een therapie voor mensen met borderline problematiek. DGT is een vorm van gedragstherapie. Zowel acceptatie als verandering van de problematiek spelen bij deze behandeling een belangrijke rol omdat door acceptatie verandering kan ontstaan.

Doel van de therapie

DGT heeft als doel het verkrijgen van meer controle over gedrag, gevoel en gedachten. Cliënten leren zich bewust te worden van de manier waarop zij reageren, denken en voelen. Daarbij worden er vaardigheden getraind die gebruikt kunnen worden om effectiever te handelen.

Cliënten die deze therapie willen volgen hebben:

Aanmelding

Cliënten dienen zichzelf aan te melden. Aanmelding gebeurt door telefonisch aanmelden bij 088-505 12 20. Dit is het algemene nummer van Jellinek. U kunt vragen naar de contactpersoon van de DGT. Onze contactpersoon is Hent van den Elsen.

Als cliënt krijg je eerst een gesprek waarin uitleg gegeven wordt over de therapie en waarin vragen beantwoord kunnen worden. Mocht na dit gesprek blijken dat cliënt in aanmerking komt voor het programma en deze na dit gesprek de pre-treatment wil starten, dan wordt hij/zij op de wachtlijst geplaatst en krijgt hij/zij informatie over de duur van de wachttijd.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat