Behandelingen

Internetbehandelingen

Een behandeling volgen in uw thuissituatie op momenten die u het beste uitkomen? Spreekt dat u aan? Meld u dan aan voor een van onze online behandelingen.

Welke internetbehandeling het beste past bij u is afhankelijk van de ernst van uw verslavingsprobleem en uw persoonlijke voorkeur.

Voordelen van E-health of internetbehandeling

Er zijn vele voordelen te noemen:

De persoonlijke gesprekken met uw behandelaar blijven uiteraard bestaan. Het online contact gebeurt via een beveiligde internetomgeving.

Jellinek biedt de volgende online behandelingen:

Internetbehandeling• Online Zelfhulp voor lichte problemen met alcohol, cannabis, cocaïne, roken en gokken. De Online Zelfhulp is gratis en anoniem. U doorloopt het programma geheel zelf, zonder ondersteuning van een behandelaar.

• Combinatie Face-to-Face en Online voor matige tot ernstige problemen met alcohol of drugs, of als hulp om te stoppen met roken of gokken. Bij deze `blended` vorm wordt u begeleid door een behandelaar. De behandelingen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Daarvoor is het nodig dat wij uw huisarts en verzekering informeren over uw deelname. Meer weten over deze behandelvorm? Bekijk onze brochure combinatiebehandeling face2face en online.

Let op: Voor deze behandeling heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig.

• Samen Nuchter een online zelfhulpprogramma voor naasten en familie, mensen die iemand in hun omgeving hebben die problematisch gebruikt of verslaafd is. Het programma is gratis en je kunt anoniem deelnemen. Samen Nuchter is gebaseerd op de CRAFT-methode, welke wetenschappelijk is onderzocht. Hieruit blijkt dat merendeel van de verslaafde gebruikers waarbij de omgeving deze cursus heeft gevolgd, zelfstandig is geminderd of gestopt, of in behandeling is gegaan. Tegelijkertijd biedt het steun en informatie voor familie en naasten.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat