Familie en omgeving

Ik zoek hulp voor mij of mijn partner

Telefonisch advies

U kunt elke werkdag van 9.00-11.00 en 15.00-17.00 uur bellen met het Jellinek Expert Team voor gratis telefonisch advies. U wordt te woord gestaan door een team van medewerkers met expertise over behandeling bij de Jellinek en up-to-date informatie over middelen. U kunt hier terecht voor uitgebreid antwoord op korte vragen.

Heeft u veel verschillende of hele uitgebreide vragen, dan kunt u ook door het Jellinek Expert Team ingepland worden voor een persoonlijk adviesgesprek op één van onze locaties. Aan het adviesgesprek zijn geen kosten verbonden, ook niet voor de eigen risico van uw zorgverzekeraar.

Bereikbaarheid

Elke werkdag van 9.00-11.00u en 15.00-17.00u.

Telefoonnummer

088-505 1220

terug naar top

Samen Nuchter

Samen Nuchter is voor iedereen die zich zorgen maakt over het alcohol- of drugsgebruik van partner, kind (18+) of familielid en effectief gedrag wil aanleren om met dit middelengebruik om te gaan, de ander te motiveren om in behandeling te gaan en de eigen kwaliteit van leven te verbeteren.

Hier kunt u meer informatie vinden over Samen Nuchter. Twijfelt u of Samen Nuchter geschikt is voor u of uw situatie? Dan kunt u contact opnemen met het Jellinek Expert Team: 088 505 1220. Elke werkdag van 9.00-11.00 en 15.00-17.00 uur.

Ga direct naar Samen Nuchter

terug naar top

En ik dan?! (Utrecht & Amersfoort)

Verslavingsproblemen in je directe omgeving gaan je niet in de koude kleren zitten. Gevoelens van onbegrip, bezorgdheid, schaamte, verdriet en boosheid kunnen ervoor zorgen dat ook ouders, partners, kinderen of broers en zussen last hebben van de verslaving van een ander.

Met En ik dan?! biedt Jellinek hulp aan naasten van verslaafden in de regio’s Utrecht en Amersfoort. Lotgenotencontact, coaching en kennis over verslaving kunnen er voor zorgen dat jij je staande kunt houden naast een verslaafde.

Interesse? Meld je dan aan via enikdan@jellinek.nl of bel voor vragen het Jellinek Expert Team 088 5051220.

Bekijk hier de activiteitenagenda. Bekijk via deze link ook de folder.

Partnerrelatietherapie voor verslaving

Partnerrelatietherapie voor verslaving is een gedragstherapeutische behandeling. De behandeling is bedoeld om het middelengebruik van uw partner te doorbreken en terugval te voorkomen. U en uw partner leren nieuw gedrag en gaan hiermee oefenen.

Tijdens de behandeling gaat het in de eerste plaats om het patroon van het alcohol- of drugsgebruik van uw partner. U leert hoe u hier samen invloed op uitoefent.

Daarnaast is er aandacht voor het verminderen van eventuele relationele spanningen en het verbeteren van de communicatietussen u beiden.

WAAR KUNT U DE PARTNERRELATIETHERAPIE VOLGEN?

In Amsterdam en Hilversum.

Met vragen kunt u terecht bij de behandelaar van uw partner. De behandelaar van uw partner beoordeelt of de behandeling nodig is en zorgt voor aanmelding.

terug naar top

Omgaan met verslaving (Amsterdam)

Jellinek biedt iedereen die graag meer wil weten over het omgaan met verslavingsproblemen in zijn nabije omgeving een gratis cursus aan. De cursus biedt u de gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen, het opdoen van kennis en het leren omgaan met verslaving in uw omgeving.

Tijd: elke dinsdag van 19.15 tot 21.15 uur
Plaats: Jacob Obrechtstraat 92 in Amsterdam.

U hoeft zich niet van tevoren aan te melden, maar kunt gewoon binnenlopen bij een bijeenkomst.

Meer info: 088 – 505 1220, maandag t/m vrijdag, 09.00 – 11.00 uur en 15.00 – 17.00 uur.

Zie hier voor meer informatie over de cursus ‘Omgaan met verslaving over welk thema wordt gesproken op welke datum.

terug naar top

Zelfhulpgroepen

VERENIGING AL-ANON FAMILIEGROEPEN NEDERLAND

Zelfhulpgroepen voor familie en vrienden van mensen met een alcoholprobleem. Gebaseerd op de 12 stappen.  Er zijn speciale groepen voor volwassen kinderen (Al-Anon, ACA) en kinderen in de tienerleeftijd (Alateen).  Landelijk zijn er 85 groepen die gemiddeld 1 x per week bijeenkomen. Zie: Al-Anon

NAR-ANON FAMILIE GROEP

Zelfhulpgroep voor familie en vrienden van mensen met een verslavingsprobleem. Gebaseerd op de 12 stappen. Er zijn geen kosten of verplichtingen aan verbonden. Voor een overzicht van de bijeenkomsten, zie: http://www.nar-anon.nl/.

SEXAHOLICS ANONYMOUS GEZINSGROEPEN

De S-Anon gezinsgroepen zijn een gemeenschap van gezinsleden en vrienden van seksverslaafden, die hun ervaring, kracht en hoop delen om hun gemeenschappelijke problemen op te lossen. Het herstelprogramma is afgeleid van de Anonieme Alcoholisten en gebaseerd op de Twaalf stappen en Twaalf Tradities van de Anonieme Alcoholisten.
Zie: sa-nederland.nl/voor-partners-van-seksverslaafden

CODEPENDENTS ANONYMOUS NEDERLAND

Anonieme Codependents is een gemeenschap van mannen en vrouwen voor wie het gemeenschappelijke doel is om gezonde relaties te ontwikkelen. Het enige vereiste voor lidmaatschap is het verlangen naar gezonde en liefdevolle relaties.
Zie: http://www.codependents-anonymous.nl/

terug naar top

CRAFT (Amsterdam en Hilversum)

CRAFT – MOTIVEREN KUN JE LEREN

Veel mensen die overmatig alcohol of drugs gebruiken, zijn niet in behandeling. Misschien vinden ze de stap (nog) te groot. Of zien ze hun gebruik niet als probleem. Als partner, ouder of familielid ziet u het probleem vaak wel. U maakt zich zorgen, hebt er last van en zou willen dat uw naaste wel hulp zocht.

VOOR WIE IS CRAFT BEDOELD?

Iedereen die zich zorgen maakt over het alcohol- of drugsgebruik van partner, kind of familielid en wil leren om:

Om profijt te hebben van CRAFT is het nodig dat u regelmatig contact hebt met uw naaste.

HOE SUCCESVOL IS CRAFT?

CRAFT staat voor Community Reinforcement and Family Training. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat CRAFT zeer effectief is: 70% van de probleemdrinkers of probleemgebruikers van wie een familielid of partner de behandeling volgde, heeft uiteindelijk hulp gezocht. Daarnaast lukte het familieleden en partners hun eigen kwaliteit van leven te verbeteren.

DE BEHANDELING IN HET KORT

CRAFT bestaat uit maximaal 6 individuele gesprekken.

U LEERT VAARDIGHEDEN

U leert hoe u het patroon van het alcohol- of drugsgebruik kunt beïnvloeden. Vervolgens is er aandacht voor methoden die helpen om de ander te motiveren in behandeling te gaan. Daarnaast besteden we tijd aan het verbeteren van de kwaliteit van uw eigen leven.

U KRIJGT OEFENOPDRACHTEN

Na elk gesprek krijgt u oefenopdrachten mee. Zo kunt u actief aan de slag met de vaardigheden.

WAT KUNT VAN CRAFT VERWACHTEN?

U leert hoe u uw partner, kind of familielid motiveert in behandeling te gaan en hoe u de kwaliteit van uw eigen leven verbetert.

WAAR KUNT U DE BEHANDELING VOLGEN?

U kunt deze behandeling volgen in Amsterdam (088- 505 1202 of craft@jellinek.nl) en Hilversum (088- 505 1202 of behandelingen-hilversum@jellinek.nl)

De behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Kijk hier voor de wachttijden.

Download de CRAFT brochure.

terug naar top

Cursussen Arkin BasisGGz

De afdeling Arkin BasisGGz biedt tal van cursussen voor familie, partners en bekenden van mensen die een psychisch of verslavingsprobleem hebben en woonachtig zijn in de regio Amsterdam. De afdeling Preventie van Arkin Jeugd & Gezin biedt deze cursussen voor jongeren t/m 23 jaar. Arkin BasisGGz en Arkin Jeugd & gezin zijn een GGZ-partner van Jellinek en tevens onderdeel van Arkin.

Aanbod voor familie

Bekijk de cursussen voor familie en naastbetrokkenen die u bij Preventie van Arkin BasisGGz kunt volgen.

Ook zijn er verschillende zelfhulpcursussen die u vanuit huis kunt volgen.

Aanbod voor kinderen en jeugd

Heeft u interesse in het aanbod voor kinderen en jeugd met een verslaafde of psychisch zieke ouder? Bekijk dan ons KOPP/KVO aanbod en de cursussen Arkin Jeugd & Gezin.

 

 

 

terug naar top

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat